Skip to content Skip to footer

Migrant TV lansmanı gerçekleşti

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliğinde hayata geçirilen “Mültecilere Doğru Bilgilerin Yaygınlaştırılması: Migrant TV Projesi” kapsamında yeni yayın dönemine başlayan Migrant TV’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang ve SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardımcısı Buket Bahar Dıvrak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan Migrant TV Tanıtım Programında, katılımcılara yeni yayın dönem stratejileri anlatıldı.

Göç ve Sığınma Alanında Medya

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses ve Show TV Haber Ankara Temsilcisi Faruk Demirel, SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardımcısı Av. Ayşegül Yalçın Eriş moderatörlüğünde gerçekleşen “Göç ve Sığınma Alanında Medya” oturumunda, sığınmacıların toplumla olan uyumunun tesisinde büyük öneme sahip olan medyada doğru terminoloji kullanımı, haber dilindeki etik yaklaşım ve sığınmacıların medyada temsilini değerlendirdi.

Lansman katılımcılarına, Migrant TV’nin yeni yayın döneminde yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, odalar, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlardan alanında uzman kişilerin katılacağı canlı yayın ve söyleşilere daha fazla yer vermeyi hedeflediği aktarıldı. Kanalın aynı zamanda akademik söyleşiler, sivil toplum güncesi, iklim farkındalığı, kültür-sanat ve spor programları oluşturarak yayın yelpazesini genişleteceği ve projelere, sosyal uyum içeren etkinliklere, ilham veren hikâyelere ve iyi uygulama örneklerine yer vereceği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler temsilcilerinin, Büyükelçiliklerin ve uluslararası kuruluşların katılım sağladığı programda, Migrant TV’nin yeni kurulan stüdyoları ve geliştirilen teknik altyapısı ziyaretçilere tanıtıldı. Lansman bitiminde gerçekleştirilen kokteylde, katılımcılar kuruluşlarının çalışmalarını ve etkinliklerini daha geniş kitlelere duyurabilecekleri ortak içerikler oluşturmak için Migrant TV ile iş birliğine davet edildi.